Som jeg skrev i en anden artikel Synology C2 – 1 TB gratis i skyen med din Synology NAS t.o.m 31/3-21 så kan man gratis teste Synology C2 cloud backup løsning indtil 31/3-21 og derved kvit og frit lege med 1 TB i skyen 🙂

Det jeg har på min NAS, som jeg ikke kan tåle at miste er billederne af ungerne og videoklip. Fordelen ved Hyper Backup er du kan inkludere backup af photo station, så du undgår at skulle indeksere dine billeder igen. På større og nyere NAS går det ikke så lang tid, men jeg husker på min gamle DS212J at det tog uger for den at danne thumbnails.

Sådan laver du en backup via Hyper Backup
Installer Hyper Backup via Pakkecenter – det er første trin i processen.

Åben Hyper Backup i din diskstation og tryk på +ikonet.

Det er ikke så fandens intuitivt at du skal ned på det lille ikon for at starte en backup opgave, men det skal du altså.

Vælg Synology C2 skybackup. Du skal herefter forbinde din NAS til Synology C2 via popup vinduet og acceptere betingelserne.

Som det ses af vinduet har jeg valgt at mine data bliver placeret i EU i Frankfurt. Del tænker jeg at overførselshastigheden bliver bedre – da det er tættere på, men vigtigst af alt – gør jeg mig den tro at de europæiske datasikkerhedskrav er større end de amerikanske.

Når det er gjort kan du nu oprette en ny opgave med et navn. Som udgangspunkt får opgave et tidstempel.

Jeg foretrækker dog et mere privat navn eks DS920-photostation – hvis det er det der skal backup’es. Jeg tager ikke backup af både video-mappen og photo-mappen på en gang. Men laver en opgave pr opgave.

I næste mappe vælger du den folder der skal tages backup af.

Det smarte ved Hyper Backup er du også kan tage backup af pakker – herunder Photo Station, så du ikke skal genindeksere din billeder. Det gør du ved at krydse Photo Station af i næste vindue. Er det kun filerne du vil backup’e, så springer du blot dette step over.

I næste vindue er der flere indstillinger, så som hvornår du ønsker backup’en kørt, og om der skal ske kryptering af data med mere. Læs mere om disse indstillinger hos Synology. Jeg anbefaler dog at du lader backup’en køre om natten.

Det sidste vindue bestemmer du mulighederne for gendannelse. Altså hvor mange gendannelsespunkter skal der være. Jo flere – jo mere data vil det kræve.

Her efter er det bare at tage stilling til om du vil køre en backup med det samme 🙂

Fordel ved Synology C2

Hyper Backup gemmer det hele i .hbk fil og en oplagt fordel ved Synology’s egen backup-service er man kan se indholdet i sin hbk-fil.

Når din backup er kørt

 

Klikker du på linket ud for Tjenesteudbyder bliver du først til Synology C2 hjemmeside.

Når du fører musen over din backup-opgave får du flere muligheder

Du klikker på “loopen”, hvorefter du kan gennemse indholdet af din opgave, samt din historik-funktion.

Alt i alt synes Synology C2’s løsning at tegne sig spændende.

 

 

0 0 stem
Artikel-Rating

By frold

Hold dig orienteret om denne debat
Bliv orienteret om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Jeg vil gerne høre din mening. Tilføj kommentar.x
()
x