Med Plex.tv kan du stream indhold fra din NAS til dit TV, hvis f.eks. dit TV understøtter Plex. Det gør mit LG TV, som indbygget har en Plex player, men som altså kræver at være forbundet til en Plex Server og det til dette at du kan bruge din NAS.

Indholdet ligger på din NAS og sendes derved til Plex playeren på dit TV eller anden enhed (Raspberry Pi. Nvidia Shield, og lign.).

Plex Pass
Køber man et Plex Pass, så har du mulighed for at streame dit indhold til f.eks. mobil enheder og du kan læse om fordelene her: https://support.plex.tv/articles/202526943-plex-free-vs-paid/ – men selv benytter jeg mig af den gratis service. Det er nok til mit behov. Skulle et Plex Pass friste har der løbende været tilbud på dette og 50% på et life time pass er ikke sjældent, så kan du vente er der givet noget at spare i forhold til de 120 dollars, som er den vejlende pris.

Før du kan bruge programmet skal du have oprettet en konto hos Plex.

Det anbefales ikke at bruge Synology automatisk dannet delte mapper til f.eks. Video Station, Photo Station eller Audiostation. Men at oprette en særskilt mappe til Plex. Denne kunne du jo passende kalde Plex, eller Film.

Du kan læse her, hvordan man opretter en delt mappe: Opret delt mappe

Installer Plex

Gå til Pakkecenter og søg på “Plex”


Tryk “Installer” og herefter kan du “Åbn” Plex.

 

Her efter åbner et nyt browser vindue op og her vil Plex.tv forsøge at forbinde til din Server. Hvorfor det var smart at oprette din Plex konto inden installationen af Plex Media Server.

Når du er logget ind, så viderestilles du igen til din egen servers IP og så er du egentlig klar til at bruge din Plex Media Server.


Herefter tilskyndes du at købe et Plex Pass

Men som tidligere sagt, så er det ikke en nødvendighed, ligesom det jævnligt er på tilbud til mindst 50% for et livstidspass. Men skal du gøre brug af de nævnte features eller ønsker at støtte virksomheden bag, så er det jo bare at trykke køb.

Serveropsætning

Det første du skal gøre er at navngive din server, derefter skal du tage stilling om du skal have adgang til dine film uden for hjemmets lukket netværk.

Her efter skal du tilføje dit bibliotek altså dine filmmedier ved at trykke “Tilføj bibliotek”.

Og nu er det bare at tilføje typen af indhold, og angive i hvilke mapper det ligger. Derfor er det en god ide at overveje sin struktur i sine mapper.

For at kunne tilføje biblioteket – så skal du give den nye Plex bruger adgang til din oprettet folder.

Kontrolpanel >> Bruger >> Rediger Plex bruger og vælg “Tilladelser”

Og giv tillladelse til de mapper, som skal bruges af Plex. Herefter kan du fortsætte med tilføjelsen af indhold.

Til slut i processen motiveres du til at hente Plex på dine mobile enheder.

Og til allersidst, hvilke kilder du vil have i din menu.

0 0 stem
Artikel-Rating

By frold

Hold dig orienteret om denne debat
Bliv orienteret om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Jeg vil gerne høre din mening. Tilføj kommentar.x
()
x