En af de ting jeg så frem til ved at få en ny NAS var muligheden for at lege med Docker.

I Synology har vi pakkecenter, som giver mange fine funktioner til din NAS og pakkerne er udviklet og testet til den enkelte model, hvilket gør dem sikre at bruge. Men der er typisk kun en udgiver af disse pakker. Med Docker kan du installere et væld af pakker ofte opdateret væsentlig oftere end de officielle pakker fra Synology, men Docker er mere end det.

Jeg er ny til Docker og vil ikke kalde mig en expert, jeg lærer mens jeg skriver disse indlæg.

Hvad er Docker?
Du skal betragte en Docker som en mellemting mellem en Virtuel Maskine og en App.

En Virtuel Maskine, er hvor du oven på dit operativ system (OS) installere et andet OS. F.eks hvis du kører Windows og gerne vil teste Ubuntu – så kan du via et Virtuel Maskine software smide Ubuntu ind i et lukket miljø oven på din Windows. Det er så at sige en computer inden i en Computer. Det har nogle fordele, men det stiller krav til den PC du arbejder på – for nu skal det ikke bare klare ét men to operativ systemer. Og i sammenhæng med de applikationer vil vil køre på vores NAS giver det sjældent mening at have et helt fuldt funktionelt OS og CPU og RAM-krævende operativsystem  extra – på en i forvejen CPU-begrænset enhed.

Derfor er Docker ideelt – da det er meget mindre ressourcetungt og derved effektivt i vores Synology miljø.

Docker er en container, som er baseret på en Docker File der beskriver, hvilke pakker der ligge i denne container og hvilke porte der skal være åbnes og bruges af denne container.

Installering

Find Docker i Pakkecenter

Installer og Åben

Her efter får du et hjælpe vindue, hvis indhold kan være relevant at sætte sig ind. Docker er kompliceret, men har og giver mange muligheder 🙂

Du bliver herefter præsenteret for et overbliks vindue


Åbner du Fil Station, så vil du se at der er kommet en dedikeret docker folder, som skal bruges til de enkelte containers.

Mere om dette senere.

Nu har du Docker på din NAS

 

 

0 0 stem
Artikel-Rating

By frold

Hold dig orienteret om denne debat
Bliv orienteret om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Jeg vil gerne høre din mening. Tilføj kommentar.x
()
x