Jeg er blevet rigtig glad for programmet Beyond Compare – og jeg vil gerne starte med at oplyse at jeg ingen procenter eller andet får – det er alene barnlig begejstring over et lækkert stykke software. Det er sjældent at jeg gerne vil betale software og derfor går efter OpenSource FreeWare, men her er et lækkert produkt til filsammenligning.

Min opgave var (og er) i forbindelse med en ny Synology NAS at dobbelt sikre at data fra den gamle NAS kommer ordentlig over på den nye NAS. Tillid er godt, men kontrol er bedre 🙂

Via programmet, som tillader FTP sammelign – kan man sammeligne indholdet i 2 mapper overfor hinanden og derved sikre at indholdet matcher 100% – herunder om f.eks. tidsstempler er ens – og det er jo vigtigt med billeder at der ikke tilskrive en ny dato billederne.

Der 30 dage free trail af programmet. Og 30 dages free trail er 30 dage hvor man bruger det. Altså ikke 30 kalenderdage. Det er sgu flot service.

På ny såvel som gammel NAS har jeg oprette en bruger kaldet compare. Opret ny bruger på din Synology

Denne bruger giver jeg skrivebeskyttet-adgang, vil du kunne kopierer filer fra den ene server til den anden gennem Beyond Compare, så skal du have læse/skriveadgang, til de mapper jeg vil sammeligne.

Som tidligere skrevet, så hentede jeg et 500gb stort snapshot fra BackBlaze via Firefox på min nye NAS. Få Firefox på din Synology NAS via Docker

Denne zip fil har jeg pakket ud og lagt i en ny mappe der hedder backblace. Jeg giver så brugeren compare adgang til mapperne på min gamle NAS som jeg vil sammeligne dem mod.

I vindue 1 bruger jeg

ftp://compare@192.168.1.5/Hjemmevideo

I vindue 2 bruger jeg

ftp://compare@192.168.1.2/backblaze/bzsnapshot_2020-08-27-14-37-36/Hjemmevideo

Sådan

Efter du har indtastet password køres sammenligningen

I backup folderen ligger der i alle mapper en fil – som gør at mapperne ikke ser ens ud. Denne fil vil vi gerne udelukke.

Derfor vil vi via

Oprette en regel

Så vi ikke ser

.bzEmpty
Thumbs.db
.DS_Store

Og så kan vi køre sammenligningen igen

 

Nu kan vi se at de 2 mapper matcher så ganske fint 🙂

 

0 0 stem
Artikel-Rating

By frold

Hold dig orienteret om denne debat
Bliv orienteret om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Jeg vil gerne høre din mening. Tilføj kommentar.x
()
x