Har du på din NAS valgt filsystemmet btrfs, så når du opretter nye Delte mapper: Opret delt mappe kan du vælge (og det anbefales) at krydse af i feltet “Aktiver datakontrolsum for avanceret dataintegritet”.

Herved kan du i kombination med Data Scrubbing lave planlagte inspektioner af om din Harddisks data er sunde. Findes der uregelmæssigheder i din datakontrolsummen, så vil systemet forsøge at bruge en backup til at fikse data. Og det er jo ganske skønt 😀

Der må anbefales regelmæssig kontrol heraf for at undgå datatab og harddiskfejl.

Lagerstyring >> Lagerpulje >> Data-scrubbing

Tryk “Angiv Plan” og Aktiver Data-scrubbing tidsplanen og angiv et tidspunkt, hvor den skal køre det. Jeg har her valgt tidspunkter, hvor jeg alligevel ikke bruger min NAS – og at jeg gerne vil have den til at køre det, hver den 1. i måneden.

Herefter vælger du hvilken lagerpulje det skal handle om. Jeg har på min NAS kun 1 stor lagerpulje.

Du kan også, hvis du ikke ønsker at køre efter et fast skema vælge at lave en manuel kørsel.

Vær opmærksom på det er en tidskrævende process.

0 0 stem
Artikel-Rating

By frold

Hold dig orienteret om denne debat
Bliv orienteret om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Jeg vil gerne høre din mening. Tilføj kommentar.x
()
x