Du har en NAS ellers læste du næppe dette emne. Måske har din NAS flere harddiske og kører et eller andet RAID setup, men det er sikkerhed for diskdatatab og IKKE backup. Det er vigtigt at huske! Således må det på det kraftigste anbefales at du tager backup af de vigtigste data på din NAS.

Din NAS kan blive stjålet, alle de harddiske kan ved dårlig timing får mekaniske fejl, eller der kan gå ild i huset – og dine data er tabt uden backup. Derfor backup!

BackBlaze er en Cloud Storage løsning, som udmærker sig ved at man betaler for den mængde data man lagre, og prisen er sammenlignet med andre tjenester ganske fair. Humlen ved deres løsning er at nok er datalagring billig, men skal du downloade data – altså genskabe data, så koster det lidt mere.

Så løsningen er ideel, hvis du smider en masse data op, men ikke (forventer at) hente det igen. Håbet med en backup er jo man ikke får brug for den. Just som med sine forsikringer. For man brug for den betaler man gerne en extra skilling for at få hentet sine data ned. Sådan tænker jeg 🙂

Jeg har aktuelt 550gb ved BackBlaze det koster ca 3 dollars pr måned. Det vil koste mig ca 6 dollars i engangsbeløb at hente ned en gang.

BackBlaze

Logind på din BackBlaze konto.

Indhold på B2 BackBlaze ligger i såkaldte Buckets. Selv laver jeg backup af 2 folders. Mine hjemmevideo’er af familien og photos. Disse data kunne ligge i en Bucket – men jeg har valgt at placere det i 2. En for hver folder. Skal jeg kun genskabe tabt indhold i den ene, så skal jeg ikke hente en overflod af unødvendig data, så derfor har jeg splittet det op.

Opret Bucket

Og klikker på Create a Bucket.

Efter denne er oprettet, så åben Hyper Backup på din Synology NAS. Hvis ikke det er installeret, så installer det.

 

Opret Datasikkerhedskopiopgave – ved at klikke på + ikonet.

Vælg S3-lager

S3 Server – der skal du vælge Tilpasset Server-url

Serveradresse – den adresse finder du under den bucket du har oprette. Selv har jeg valgt at mine filer placeres på en EU server. Dette af hensyn til datasikkerhed. Jeg tænker at EU stiller større krav til dette en der gøres i USA. Derfor ligger mine data i EU.

Du finder altså adressen ud for Endpoint

Signaturversion – der skal vælges v4

Access key – Her skal man holde tungen lige i munden. Man opretter access og secret key via funktionen App keys på BackBlaze.

Når du opretter den nye key skal du være opmærksom på at man kun ser vinduet én gang.

Du skal give din key et navn, og angive hvilket buckets den skal have adgang til og skal have Read og Write -adgang til vores formål.

 

Her efter ser du det midlertidige vindue som dette:

Access Key er lig med keyID

Secret key er lig med applicationKey

Bucket name – er den bucket du vil have opgavens filer skal lægges i. Du kan også fra menu’en oprette en ny.

Bibliotek er navnet på opgaven

Her efter skal du tage stillling til, hvilke delte mapper som der skal lagres i din bucket

Fordelen ved Hyper Backup er at du kan se tage backup af dine programpakker også. For foto’s giver det mening at tage pakken photo station også, så slipper du for at skulle genindeksere din billeder igen 🙂

Nu skal du tage stilling til hvor ofte der skal køres backup. Jeg gør det dagligt og altid om natten.

Rotationsindstillinger afhænger af dit indhold. Da jeg ikke dagligt smider indhold op i min photo-folder, så bruger jeg smart recycle indstillingen.

Nu kan du gøre det samme med din video-mappe – eller hvad du nu ønsker.

0 0 stem
Artikel-Rating

By frold

Hold dig orienteret om denne debat
Bliv orienteret om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Jeg vil gerne høre din mening. Tilføj kommentar.x
()
x